Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #134
  diavouleusiaua
  Keymaster

  Συζήτηση για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής

  #175

  Εύχομαι καταρχήν να είστε όλοι καλά δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν.

  Είδα ότι η κ. Κουμάντου έχει χρησιμοποιήσει επιτυχώς το εργαλείο «Τηλεσυνεργασία» του e-class.

  Προσπάθησα κι εγώ να το χρησιμοποιήσω αλλά συνάντησα κάποιο πρόβλημα και ήθελα να σας ρωτήσω μήπως κι εσείς συναντήσατε παρόμοιο πρόβλημα στην αρχή. Ενώ συνδέομαι στο BigBlueButton και καθορίζω τη συμμετοχή μου είτε με Μικρόφωνο ή το Ακούστε μόνο, μετά εμφανίζεται μια παρουσίαση:default.ppt

  Εχω διαβάσει όλες τις οδηγίες σχετικά με την τηλεσυνεργασία κι έχω δει τα σχετικά βιντεο του BigBlueButton, αλλά στη δική μου τουλάχιστον οθόνη δεν εμφανίζονται οι επιλογές που δείχνουν. Καταρχήν δεν βρίσκω πουθενά ούτε επιλογή, ούτε κάποιο κουμπί, όπως λένε οι οδηγίες ή δείχνουν τα βίντεο, για να κάνω upload την παρουσίαση. Φυσικά ούτε επιλογές περι zoom κλπ.

  Αν τυχόν γνωρίζετε πώς μπορεί να επιλυθεί αυτό το θέμα, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος από εσάς μπορούσε να δώσει κάποιες διευκρινίσεις που ενδεχομένως μου διαφεύγουν.

  Ευχαριστώ πολύ,

  Α. Ταμπακάκη

  #176
  ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΙΝΙΑΡΗ
  Συμμετέχων

  Αξιότιμοι καθηγητές

  Εκ μέρους των φοιτητών του τμήματος ΕΦΠ 6ου Εξαμήνου , ελπίζουμε εσείς και οι οικείοι σας να είστε καλά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα . Έχουν ήδη περάσει 3 εβδομάδες απο την διακοπή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και πάνω σε αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε ορισμένες ανησυχίες μας . Σε πρόσφατη συζήτηση που είχαμε με τους περισσότερους συμφοιτητές του τμήματός μας , στην ομαδική πλατφόρμα που διατηρούμε στο Facebook με 144 άτομα, εκφράσαμε τον έντονο προβληματισμό μας για την μη εκκίνηση των μαθημάτων τηλεκπαίδευσης σε αρκετά μαθήματα. Είναι πλέον γνωστό οτι πιθανότατα τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μετά τις 2 Μαίου οπότε και ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι αυτή τη στιγμή , όπως , να μην ολοκληρωθεί η ύλη ή να μετατεθεί το εξάμηνο και επομένως και η εξεταστική μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Κατά κοινή παραδοχή, οι διαφάνειες που παρέχονται, από μόνες τους δεν επαρκούν για την κάλυψη της διδακτέας/εξεταστέας ύλης αλλα στην πραγματικότητα αποτελούν κυρίως εναν οδηγό για την εκπαιδευτική διαδικασία . Για τους παραπάνω λόγους θα σας παρακαλέσουμε να ξεκινήσουν άμεσα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης (τηλεδιάσκεψη , αν γίνεται με την δυνατότητα αποθήκευσης της για τους φοιτητές που μπορεί να αντιμετωπίσουν τεχνικά προβλήματα ή διαφάνειες με ενσωματωμένο ήχο ) για να μειώσουμε όσο γίνεται τις συνέπειες αυτής της πανδημίας. Γνωρίζουμε και κατανοούμε τις τεχνικές δυσκολίες που μπορεί να συναντήσετε στην διαδικασία της τηλεδιάσκεψης ωστόσο θα ήμασταν ευγνώμονες αν πραγματοποιούταν μια προσπάθεια από όλους μας  για την διεκπεραίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  Άλλωστε, η μετάθεση του εξαμήνου αυτού δεν θα συνέφερε κανέναν.

  Υ.Γ.: Εχουμε ήδη ξεκινήσει σε κάποια μαθήματα τηλεδιασκέψεις οι οποίες βαίνουν καλώς και οι οποίες έχουν προσελκύσει μεγάλο αριθμό φοιτητών . Επιπλέον έχουμε ενημερωθεί από πολλούς φοιτητές άλλων τμημάτων της σχολής μας αλλά και γενικά άλλων σχολών για την καλή πορεία των μαθημάτων τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Σας γνωστοποιούμε ότι ήταν τυχαία η επιλογή του ατόμου που ανέλαβε την κοινοποίηση του συγκεκριμένου κειμένου και δεν σχετίζεται μεμονωμένα με το πρόσωπο μου . Τέλος αναμένουμε το συντομότερο απάντηση από όλους τους καθηγητές σε σχέση με όσα αναφέρθηκαν .

  Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας , οι φοιτητές 6ου εξαμήνου ΕΦΠ .

  #181
  Χρήστος Παπαδάς
  Συμμετέχων

  Παρατήρησα και από την πλευρά μου το πρόβλημα που αντιμετώπισε η κα Ταμπακάκη. Φαίνεται ότι παρουσιάζεται τυχαία αλλά λύνεται με έξοδο του χρήστη και επανείσοδο του.

  Είμαστε στη διάθεσή σας για ότι άλλο προκύψει,

  Χρήστος Παπαδάς
  Διοικητικός Υπεύθυνος
  Τμήμα Δικτύων-Διαδικτύου
  τηλ: 210-5294915
  φαξ: 210-5294890
  email: webmaster@aua.gr

  Ιερά Οδός 75
  11855 Αθήνα
  Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.